Βιβλιοδρόμιο! Όταν οι ήρωες των κλασικών συγγραφέων ξεπηδούν από τα βιβλία!

Όταν διαβάζουμε παραμύθια στα παιδιά, αφυπνίζονται οι αισθήσεις τους και εξάπτεται η φαντασία τους.
Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Σαίξπηρ
 Η καλλιτέχνις Susan Hoerth, συλλέγει παλιές εκδόσεις λογοτεχνικών βιβλίων και τις ”ανακατασκευάζει”, δημιουργώντας τρισδιάστατες εικόνες ηρώων.
Όνειρο θερινής νυκτός, Σαίξπηρ

Άμπλετ
Οι αναδιπλούμενες εικόνες δεν είναι τυχαίες, καθώς αντανακλούν τις ιστορίες που περιέχονται στο εκάστοτε βιβλίο.

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της δημιουργού, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, συλλέγει μοναδικά κομμάτια που της τραβούν το ενδιαφέρον και τα ανασυνθέτει δημιουργώντας τέχνη. Φυσικά, την ελκύουν περισσότερο τα κομμάτια vintage, τα οποία παίρνουν νέα μορφή και παράλληλα διατηρούν την ανάμνηση του παλιού και του περασμένου.

Ο Μάγος του Οζ
Η Βικτωριανή περίοδος είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες για την δημιουργό Susan Hoerth. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και στις αρχές του 1920, τα περισσότερα βιβλία ήταν εικονογραφημένα με την τεχνική της ξυλογραφίας ή με ασπρόμαυρα τυπώματα. Αργότερα άρχισαν να εμφανίζονται ενδείξεις χρώματος και συλλογές με εικονογραφημένα κείμενα. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το κιτρινισμένο, από το πέρασμα των χρόνων, χαρτί δημιουργούν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Ο Μάγος του Οζ
Πριν όμως αρχίζει να δημιουργεί τα γλυπτά, επιδιορθώνει τα παλαιωμένα βιβλία. Ράβει τις ράχες τους, ξεδιπλώνει τις σελίδες τους, χρησιμοποιεί τις ήδη σκισμένες σελίδες για να ενισχύσει το αποτέλεσμα. Αυτή η διαδικασία είναι που την γοητεύει και το αποτέλεσμα την δικαιώνει.

Τα παραμύθια των αδερφών Γκρίμ

Πηγή:http://viola.bz/creative-paper-art-by-susan-hoerth/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *