Ξύλινα, χειροποίητα παζλ για παιδιά!

Το ενδιαφέρον μου για την προσέγγιση των παιδιών με υγιή και παιχνιδιάρικο τρόπο, με ωθεί να επιλέγω ιδιαίτερα και ενδιαφέροντα παραμυθοπαιχνίδια! Μόλις βρίσκετε ευκαιρία να παίξετε με τα παιδιά σας, (σας παρακαλώ να βρίσκετε συχνά, διότι το παιχνίδι για τα παιδιά είναι η αναπνοή τους), δημιουργήστε το παρακάτω παιχνίδι παρέα με τα παιδιά σας.

Μπορείτε ακόμη και ζωγραφίσετε την εικόνα! (photo via creamamma.blogspot.it)

Μια γρήγορη περιήγηση στο Internet βοηθάει να συλλέξετε ιδέες για ξύλινα χειροποίητα παζλ. Θα χρειαστείτε γλωσσοπίεστρα, λεπτά ή φαρδιά. Προτείνω τα φαρδιά, διότι φαίνεται καλύτερα η εικόνα, όμως και στα λεπτά, είναι πολύ καλό το αποτέλεσμα! Υπάρχουν γλωσσοπίεστρα σε φυσικό χρώμα ή και χρωματιστά. Αφήστε το παιδί σας να επιλέξει!

 

 

 

 

 

 

 

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα Make, Take and Teach.

Η διαδικασία και το παιχνίδι είναι το ίδιο διασκεδαστικά! Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να το παίξετε από 3 έως 10 ετών με την ίδια ευκολία, απλά αλλάζοντας τους κανόνες! Για παράδειγμα, μπορείτε να αναποδογυρίσετε τα ξυλάκια (έτσι ώστε να μην φαίνεται η εικόνα τους) και να παίξετε memo! Επίσης μπορείτε να το πάρετε μαζί σας και να παίξετε οπουδήποτε, στο αυτοκίνητο, σε μια βαρετή επίσκεψη, στο σχολείο, λίγο πριν το φαγητό, σε μια βόλτα! Οι ιδέες πραγματικά είναι, ανεξάντλητες!

 

Μην ξεχνάτε, μετά την ευχάριστη δραστηριότητα του, να μαθαίνετε στο παιδί σας, ότι πρέπει να αποθηκεύει τα παιχνίδια του!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *