Βιβλιοθήκη: Καληνύχτα, λέμε!

Τα μάτια κλείνουν από την κούραση, οι ώρες μετρούν αντίστροφα, όμως τα μικρά παιχνιδιάρικα μάτια των παιδιών δεν καταλαβαίνουν τίποτα και ας είναι κοντά στα μεσάνυχτα! “Μαμά, μπαμπά δεν μπορώ να κοιμηθώ!” ακούγονται οι λέξεις από το παιδικό δωμάτιο. Αν ανήκετε στην κατηγορία των γονιών που κάθε βράδυ δίνουν μάχη με το παιδί τους για να κοιμηθεί… διαβάστε το! 

Μόλις λοιπόν ο γλυκός καφετί Αρκούδος αποφασίζει να ανηφορίσει την ξύλινη σκάλα για το ζεστό κρεβατάκι του, δέχεται ένα χτύπημα στην πόρτα. Φοράει τη μωβ ρόμπα του και υποδέχεται τον Πάπιο, ο οποίος έχει όρεξη νυχτιάτικα για να παίξει χαρτιά ή να δουν ταινία ή να φτιάξουν χυμό ή να γράψουν τραγούδια ή έστω να μιλάνε όλη νύχτα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Είμαι σίγουρη ότι οι γονείς θα συμπάσχουν με τον καημένο τον Αρκούδο που τα μάτια του κλείνουν από την νύστα όμως ο Πάπιος έχει αϋπνίες.. και αυτό σημαίνει πρόβλημα!Το καταπληκτικό είναι ότι ο Πάπιος που μπορεί να είναι ενοχλητικός, αλλά καθόλου αντιπαθητικός, έρχεται και ξανάρχεται, και ξυπνάει τον Αρκούδο, μέχρι που.. Όχι δεν θα σας πω το τέλος. Πρώτον, γιατί πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο, και δεύτερον γιατί το τέλος δεν έχει τόση σημασία όσο οι περιπέτειες αυτού του διδύμου.
Εάν λοιπόν, ψάχνετε μια λύση στα βραδινά ξενύχτια σας, ξεφυλλίστε το “Καληνύχτα, λέμε!”, αγκαλιά με το αγγελούδι σας και ίσως να καταφέρετε να του δείξετε και την άλλη όψη της ιστορίας!

Παρακολουθήστε το καταπληκτικό video για την προώθηση του βιβλίου, που θυμίζει κινηματογραφική ταινία. 

Το βιβλίο τιμήθηκε το 2015 με έπαινο E.B. White Read-Aloud στην κατηγορία εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου από την Ένωση Βιβλιοπωλών στις ΗΠΑ. Η ιστορία ανήκει στον Jory John , εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, καθώς φαίνεται. Δημιούργησε ένα ενδιαφέρον δίδυμο, για το οποίο θα ήθελα να διαβάσω κι άλλες ιστορίες. 

Η ταιριαστή εικονογράφηση είναι του Benji Davies, ο οποίος παίζει με την αντίθεση του σκοτεινού και του φωτεινού σπιτιού των δύο γειτόνων. Επίσης, δημιουργεί χιουμοριστικές εικόνες, που λένε πολλά παραπάνω από το λιτό κείμενο. 


Για παράδειγμα, αναζητήστε το μικροσκοπικό ροζ γουρουνάκι/κουκλάκι που κρατά στα χέρια του ο Αρκούδος. Κυκλοφορεί στα ελληνικά, σε απόδοση του συγγραφέα Φίλιππου Μανδηλαρά, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *