Βιβλιοθήκη: Ανταλλακτήρια βιβλίων σε κόκκινες τηλεφωνικές θυρίδες.

Σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, οι άνθρωποι μετατρέπουν τα διάσημα βρετανικά κόκκινα τηλεφωνικά κουτιά σε μικροβιβλιοθήκες – περιστασιακές ανταλλαγές βιβλίων όπου δεν υπάρχει εγγραφή και πρόστιμα. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πάρει ένα βιβλίο στο σπίτι, υπό την προϋπόθεση ότι θα το φέρει πίσω ή θα το αντικαταστήσει με άλλο.

Είναι μια απλή ιδέα που αναδύθηκε ως απάντηση σε μια συνεχή απειλή που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες βιβλιοθήκες του Ηνωμένου Βασιλείου. Η πρώτη τέτοια βιβλιοθήκη τηλεφωνικών κιβωτίων δημιουργήθηκε στο Westbury-Sub-Mendip στο Somerset και ιδρύθηκε το 2009 αφού το τοπικό συμβούλιο έκοψε τη χρηματοδότηση για την κινητή βιβλιοθήκη της περιοχής.

Το ενοριακό συμβούλιο αγόρασε το κουτί, ένα σχέδιο Giles Gilbert Scott K6, για 1 £, και οι κάτοικοι στο χωριό Somerset του Westbury-sub-Mendip έβαλαν ξύλινα ράφια μέσα και δώρισαν τα δικά τους βιβλία.

Books and bookshelves in a famous red British telephone box. Photo credit: Steve Muir via Flickr.

Το τηλεφωνικό κουτί φιλοξενεί τώρα τίτλους από βιβλία μαγειρικής μέχρι κλασικά και υπερπαραγωγές έως παιδικά βιβλία

Μια παρόμοια ιστορία μπορεί να βρεθεί στο Νότιο Λονδίνο, όπου ένας ντόπιος ονόματι Seb Handley αγόρασε μια υποβαθμισμένη τηλεφωνική θυρίδα για 1 £, στη συνέχεια χρησιμοποίησε τα δικά του χρήματα και τις δεξιότητές του για να ανακαινίσει το κουτί και να το μετατρέψει σε ένα από τα μικρότερα του Λονδίνου. βιβλιοθήκες.

Οι ανταλλαγές μικροβιβλιοθηκών λειτουργούν σε ένα σύστημα εμπιστοσύνης. Σε τοπικά χωριά σε όλη την Αγγλία, όπου όλοι γνωρίζουν τους πάντες, αυτό φαίνεται να ήταν μια σχετικά απλή πώληση. Σε ορισμένες μεγαλύτερες πόλεις, ωστόσο, οι μικρο-βιβλιοθήκες χρειάστηκε μερικές φορές να βασιστούν στην τοπική κοινότητα για να παρέμβει όταν οι βιβλιοθήκες υπέστησαν βανδαλισμούς.

Η δημιουργία μιας ανταλλακτικής βιβλιοθήκης σε μια κόκκινη τηλεφωνική θυρίδα, εκφράζει τη σύμπνοια της κοινότητας αλλά και της διαφύλαξη της ιστορίας των αυθεντικών και νεότερων Κ2 και Κ6 κατασκευών.

Αν σας ενδιαφέρει περισσότερο το θέμα, αναζητήστε πληροφορίες εδώ, υπάρχει διαδραστικός χάρτης και πλήρη λίστα των κόκκινων θυρίδων http://thickcreamydischarge.blogspot.com/p/phone-box-library-list.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *