Τα συναισθήματα μας είναι στο χέρι μας!

4 Σχόλια

 1. Ο/Η Παραμυθητής λέει:

  Εγώ ευχαριστώ Marron γιατί η ερώτηση σου μου έδειξε ότι έπρεπε να διορθώσω το άρθρο για να είναι πιο κατανοητό. Καλή σου μέρα! : )

 2. Ο/Η marronblogger λέει:

  Ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση,βοηθήθηκα πολύ. Σκοπεύω να το δοκιμάσω! Καλή συνέχεια

 3. Ο/Η Παραμυθητής λέει:

  Γειά σου Marron! Ουσιαστικά η δραστηριότητα αυτή είναι συμβολική. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε το παιδί να ταυτοποιήσει αυτό που νοιώθει δείχνοντας το αντίστοιχο προσωπάκι. Επίσης, όταν νοιώθει φοβισμένο ή λυπημένο, τα χαμογελάκια του δίνουν θάρρος και του υπενθυμίζουν ότι είναι στο χέρι του να είναι χαρούμενο. Θυμίσου τα χαμογελάκια επιβράβευσης στο νηπιαγωγείο πόσο ενθαρρυντικά είναι για ένα παιδί. Κατά τη γνώμη μου, ποτέ δεν λέμε σε ένα παιδί ''πως δεν έγινε και τίποτα'' γιατί είναι σαν να ακυρώνουμε το πως νοιώθει. Αντιθέτως, ζητάμε να βρει μόνο του τη λύση για να νοιώσει καλύτερα, και σε αυτό το στηρίζουμε εμείς. Αναλόγως βέβαια την ηλικία του!

 4. Ο/Η marronblogger λέει:

  Και εμένα αυτή ακριβώς είναι η άποψή μου. Μόνο που δεν καταλαβαίνω πώς θα λειτουργήσει σε αυτή την περίπτωση. Το παιδί θα δείχνει το δαχτυλάκι του όταν θα νιώθει κάτι, και εμείς θα του εξηγούμε πως δεν έγινε και τίποτα, κι έτσι θα το βοηθάμε να αντιστρέψει τα συναισθήματα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.