Βιβλιοθήκη: Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα;

Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα;
Είστε τυχεροί αν έχετε ακούσει από το στόμα των παιδιών τη φράση «Έχω μια ιδέα..!» Μιλούν ενθουσιασμένα για το παραμικρό και ο κόσμος είναι δικός τους.
 Μια μέρα, εκεί που περπατούσα, εμφανίστηκε μπροστά μου μια ιδέα. Έτσι ξεκινάει η αφήγηση.

Η ιδέα προσωποποιημένη σε ένα χρυσοκίτρινο αυγουλάκι με δύο μικροσκοπικά ποδαράκια και ένα τρίκορφο χρυσό στέμμα και ένα αγόρι να αναρωτιέται «Τι είναι μια ιδέα».  
Το αγόρι αποφασίζει να μην περιεργαστεί την ιδέα του και να την αφήσει πίσω του. Όμως αυτή (η ιδέα) τον ακολούθησε. Προσπάθησε να την κρύψει, άραγε τι φοβήθηκε; «Τι θα έλεγε ο κόσμος για την ιδέα του». Άλλα νομίζω είναι εύκολο να καταλάβει όποιος τρέφεται από ιδέες, ότι κάθε ιδέα θέλει την προσοχή της. Θέλει να παίξεις μαζί της, να την φροντίσεις, διότι έτσι πλημμυρίζεις από ευτυχία και η ιδέα σου μεγαλώνει και μεγαλώνει και γίνεστε καλύτεροι φίλοι. Ώσπου μπορείς να την δείξεις στους φίλους σου και αυτοί μπορεί να διστάσουν  και να σε κάνουν να έχεις δεύτερες σκέψεις.
Όμως να θυμάσαι ότι μόνο εσύ, μόνο εσύ γνωρίζεις καλύτερα την ιδέα σου γιατί την έχεις νοιαστεί.

Όσο την αγαπάς τόσο η ιδέα σου θα μεγαλώνει και κάποια μέρα η ιδέα σου θα σου πει «είναι καλό να έχεις την ικανότητα να βλέπεις τα πράγματα και διαφορετικά» και τότε καταλαβαίνεις ότι έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις τον κόσμο.. αν θες, έτσι με μια δική σου ιδέα. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μήνυμα για τα παιδιά.
Ένα επιβλητικό, αφαιρετικό σκληρό εξώφυλλο το οποίο όταν ανοίγεις παίρνεις βαθιά ανάσα λες και θα σου φανερώσει τα μυστικά του κόσμου.


Ακολουθεί μια αφιέρωση από τον πατέρα συγγραφέα Kobi Yamadaπρος τα δυο του παιδιά «Να θυμάστε πάντα ότι μία και μόνο ιδέα μπορεί να τα αλλάξει όλα».

Υπέροχη ασπρόμαυρη εικονογράφηση με μολύβι πάνω σε ακουαρέλα της Mae Besom, η οποία σταδιακά παίρνει χρώμα και γίνεται μοναδική.
Το διάβασα και το λάτρεψα. Θα μείνει στην βιβλιοθήκη μου και θα περιμένω πως και πώς να το διαβάσω στο δικό μου παιδί. Αναζητήστε το γιατί είμαστε και εμείς παιδιά που έχουμε ανάγκη να διαβάζουμε παιδικά βιβλία και να ανακαλύπτουμε κρυμμένους θησαυρούς και ιδέες!

Καλή ανάγνωση! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *