Παραμυθοπαιχνίδια: Χειροποίητα χειμωνιάτικα σπιτάκια!

Στις ημέρες διακοπών ή ξεκούρασης επιβάλλεται να βρείτε χρόνο για δημιουργικό παιχνίδι με τα παιδιά. Οι πιο όμορφες δημιουργίες φτιάχνονται με απλά υλικά, κυρίως ανακυκλώσιμα. 
Με μερικά απλά ρολά από το τελειωμένο χαρτί υγείας, μπορούν να βαφτούν και να στολιστούν από τα μικρά χεράκια των παιδιών και να μεταμορφωθούν σε ένα ολόκληρο χειμωνιάτικο χωριό!

Η όμορφη ιδέα είναι από την ιστοσελίδα nurturestore.co.uk
Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξετε τα ρολά που θα χρησιμοποιήσετε τα οποία μπορεί να είναι σε διαφορετικά ύψη. Η επιλογή είναι δική σας στο χρώμα.. λευκά ή μπεζ ή χρωματιστά σπιτάκια..
 Σχεδιάστε παραθυράκια και πορτούλες.. και στολίστε με ασημόσκονη ή χιόνι..
 Χρησιμοποιήστε λευκή κόλλα (τύπου ατλακολ) η οποία όταν στεγνώνει γίνεται διαφανής και η ρευστότητα της βοηθάει να κολλήσει η ασημόσκονη.
Οι μικρές σκεπές των ονειρεμένων χειμωνιάτικων σπιτιών, γίνονται με θήκες για cupcakes, πασπαλισμένες με ασημόσκονη. 
 Αν θέλετε να βάλετε τη δική σας πινελιά… βάλτε σκεπές σε διάφορα χρώματα.
Για να ολοκληρώσετε το δικό σας χειμωνιάτικο χωριό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιγούρες από άλλα σας παιχνίδια.. Αυτές θα αποτελούν τους κατοίκους τους. Διότι το μυστικό είναι ότι αυτή η κατασκευή είναι για παιχνίδι και όχι για στόλισμα! Ένας χιονάνθρωπος είναι απαραίτητος..
Φυσικά, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας χωριουδάκια για όλες τις εποχές του χρόνου!

 Το πιο σημαντικό είναι ότι φτιάχνεται από τα χεράκια των παιδιών και εκείνα θα καθορίσουν τι θα προσθέσουν και τι θα αφαιρέσουν.. Και το παιχνίδι ξεκινά!! 

Πηγή http://nurturestore.co.uk/let-it-snow-christmas-craft

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *