Παραμυθοπαιχνίδια! Φτιάξτε τα δικά σας πινέλα ζωγραφικής.. Ζωγραφίστε με τα παιδιά σας!

Η ζωγραφική είναι ένα πολυμορφικό είδος τέχνης. Είναι μια μορφή επικοινωνίας που μπορεί να συνδυαστεί με πολλά υλικά και να ερμηνευτεί με διάφορους τρόπους. 



Γι’ αυτό και η δημιουργία ενός έργου ζωγραφικής αποπνέει ελευθερία. Ο δημιουργός μπορεί να επιλέξει τα χρώματα, τα υλικά, τον καμβά του και φυσικά το θέμα. 
Τα πινέλα μπορούν να γίνουν συνέχεια των ακροδάκτυλων μας και φυσικά έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε πολλά είδη πινέλων ακόμη και να φτιάξουμε τα δικά μας!
theinspiredhome.org
parentingchaos.com
Ξηρά και φρεσκοκομμένα φύλλα, πέταλα λουλουδιών και κλαδάκια από τον κήπο μας, δεμένα μαζί μπορούν να δώσουν ένα φυσικό αποτέλεσμα στο έργο τέχνης μας. Διδάξετε στο παιδί σας την επαφή με την φύση και τη δημιουργία, μέσω της χρήσης φυσικών υλικών.
Επίσης, χρησιμοποιείστε κλωστές ή νήματα μαλλιού πλεξίματος.
weddbook.com
Γραμμούλες, γωνίες, τελείες, αδρές και λεπτές κινήσεις πάνω στον καμβά, στο χαρτί, στο ξύλο ή αλλού μπορούν να δημιουργήσουν τα χειροποίητα πινέλα μας.

aliexpress.com
Χρησιμοποιείστε κομμάτια από σφουγγάρι, ύφασμα, πλαστική σακούλα, σύρμα πίπας ή μεταλλικό σύρμα, κλωστές, χαρτί, αλουμινόχαρτο, φτερά. 
www.gessokids.com

Μαλακά, σκληρά, ευλύγιστα ή άκαμπτα υλικά μπορούν να μετατρέψουν τα χρώματα σε εκκεντρικά σχέδια πάνω στον καμβά της έμπνευσης μας.
babbledabbledo.com
Άλλωστε το ξέρετε καλά ότι τέχνη δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, είναι και η ίδια η διαδικασία.

http://theinspiredhome.org/

Η ζωγραφική είναι από τους πιο ενδιαφέροντες τρόπους έκφρασης των παιδιών. Από την πρώτη στιγμή που θα πιάσουν στα χέρια τους ένα μολύβι, ένα μαρκαδόρο, μια κηρομπογιά και στολίσουν τα χέρια τους, το χαρτί ή τον τοίχο.. με ένα σχέδιο.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *