Βιβλιοθήκη: Ο Τζέικ στη θάλασσα

Ο Τζέικ είναι ένα λευκό σκυλάκι με μαύρα αυτιά, το οποίο κολυμπάει στο βυθό των ωκεανών με σκοπό να ανακαλύψει τι συμβαίνει και στη συνέχεια να μεταδώσει το μήνυμα των ζώων της θάλασσας στα παιδιά. Τα δελφίνια, τα ψαράκια, οι τεράστιες φάλαινες έχουν ένα μήνυμα για την ανθρωπότητα. Σταματήστε να ρυπαίνετε τη θάλασσα, μη πετάτε σκουπίδια, χρησιμοποιήστε μόνο όσο νερό χρειάζεστε…

Ο Τζέικ είναι ένα συμπαθητικό, χαριτωμένο και ανήσυχο σκυλάκι, ο ιδανικός σύντροφος ενός μικρού παιδιού για να το πάρει από το χέρι και να το ξεναγήσει στα βάθη των ωκεανών.

Το θέμα μπορεί να είναι συνηθισμένο,όμως για κάποιο ιδιαίτερο λόγο πάντα η φύση σαγηνεύει τα παιδιά. Όμορφη προσέγγιση του θέματος με ευαισθησία και ελπίδα.

Η εικονογράφηση είναι εκπληκτική. Ο Τζέικ κολυμπάει στο βυθό της θάλασσας, σε καταγάλανα νερά και συναντά διάφορα ζώα. Πολύ όμορφα λιτά σχέδια,με ζωγραφιές σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου και του λευκού. Σου δίνει την εντύπωση ενός ονειρικού, γαλήνιου ταξιδιού.

Το βιβλίο ‘’Ο Τζέικ στη θάλασσα’’αποτελεί ένα μέρος μιας σειράς με τις περιπέτειες του Τζέικ στον ουρανό, τη στεριά και τη θάλασσα. 
Μέσα από αυτή τη σειρά τα παιδιά μαθαίνουν αλήθειες για τον πλανήτη που κατοικούν και καταλαβαίνουν τη λειτουργία αυτού του τεράστιου οικοσυστήματος. Ο Τζέικ δείχνει στα παιδιά τις αρνητικές ενέργειες του ανθρώπου εις βάρος του περιβάλλοντος και τους εξηγεί ότι στην ουσία ο άνθρωπος βλάπτει τον ίδιο του τον εαυτό.

Αν τα παιδιά γνωρίσουν σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία τα περιβαλλοντικά θέματα, είναι σίγουρο ότι μεγαλώνοντας θα είναι περισσότερο ευσυνείδητα σε σχέση με τη προστασία της Γης.

Mη διστάσετε αφού διαβάσετε το βιβλίο να αναζητήσετε στο διαδίκτυο ή σε βιβλία φωτογραφίες του βυθού και των θαλάσσιων ζώων και να τις συζητήσετε με τα παιδιά σας. 

Ο συγγραφέας και εικονογράφος του βιβλίου είναι ο Ιάπωνας Yoh Shomei. Τα βιβλία του και οι εικονογραφήσεις του είναι γνωστές και διακριτές λογω της ευασθησίας που δείχνουν για την ευαισθητοποίηση γύρω από τα περιβαλλοντικά θέματα.



http://meidikhmatia.blogspot.gr/p/blog-page_6979.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *