Βιβλιοδρόμιο: Brentwood Library

Μου αρέσει να ψάχνω… αλήθειες, βιβλία.. βιβλιοθήκες. Όταν ανακαλύπτω κάτι ωραίο, τότε μου αρέσει να το μοιράζομαι. Όταν είδα τη παρακάτω φωτογραφία σκέφτηκα.. μμμ μεγάλη πόρτα θα διαβείς..


Ένα τεράστιο ανοικτό βιβλίο.. που γράφει στις σελίδες του:
Μια φορά και ένα καιρό, σε ένα τόπο μακρινό, ζούσε μια όμορφη νεαρή πριγκίπισσα και ένας γενναίος πρίγκιπας.. και η ιστορία ξεκινά..






 
Η πόλη Brentwood στο Τενεσί καμαρώνει για το στολίδι της, που δεν είναι άλλο από την βιβλιοθήκη της. Κάθε πολίτης, έχει στη διάθεση του πάνω από 153. 000 βιβλία, έντυπα και ηλεκτρονικά, μουσική, περιοδικά και εφημερίδες.
Η Βιβλιοθήκη αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους καθώς διαθέτει αναγνωστήρια, ασύρματο δίκτυο, αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων.
Brentwood Library – Brentwood, TN. photo by Bonnie at TheFunTimesGuide.com

Εξωτερικά δεν είναι καθόλου εντυπωσιακή, ούτε μοιάζει με κτίριο βιβλιοθήκης. Όμως… αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι το Story Room, δηλαδή το τμήμα Παιδικής Λογοτεχνίας. Οι μικροί αναγνώστες περνούν κάτω από ένα γιγάντιο ανοικτό βιβλίο..
photo via livability.com
Στη συνέχεια συναντούν μια κουκουβάγια, η οποία καλωσορίζει τους επισκέπτες και δημιουργεί μια παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα.
photo via photo via emsalcove.wordpress.com
Ο χώρος είναι μοναδικός. Μια βιβλιοθήκη δεν είναι αποθήκη βιβλίων. Είναι μια φωλιά γνώσης και πολιτισμού. Οι υπεύθυνοι της Brentwood Library έχουν διαμορφώσει το χώρο κατάλληλα για παιδιά. Μάλιστα το 2011, προχώρησαν σε επέκταση του παιδικού τμήματος.
Κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, πραγματοποιούνται πλήθος εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά. Προγράμματα μουσικής, διαδραστικής αφήγησης με κουκλοθέατρο, χειροτεχνίες και φυσικά όλα είναι δωρεάν.
photo via emsalcove.wordpress.com
Πέρα από τις εγκαταστάσεις και το πλήθος βιβλίων που μπορεί να υπάρχει, αυτό που κάνει το χώρο ξεχωριστό είναι η ικανότητα των ανθρώπων του, να προσκαλούν τον κόσμο.  Η παρακάτω φωτογραφία είναι μοναδική. 

 

photo via livability.com
Πάντα με συγκινεί η εικόνα ενός παιδιού με ένα ανοικτό βιβλίο στα χέρια του.

 

Πηγή: http://livability.com/brentwood/tn/attractions/brentwood-library-has-top-library-children

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *