Βιβλιοθήκη: Για άκου, πιτσιρίκο!

“Η ζωή είναι πιο ωραία, όταν έχεις και παρέα”
Η ζωή είναι ωραία όταν την απολαμβάνεις…
και την απολαμβάνεις καλύτερα όταν την μοιράζεσαι.
Αυτό είναι ένα σπουδαίο μάθημα ζωής.. όμως το πιο σπουδαίο είναι να το κατακτήσεις μόνος σου. Τι κι αν οι άλλοι, σου τριβελίζουν το μυαλό με ”πρέπει”. Αν εσύ ο ίδιος, δεν νοιώθεις την ανάγκη να μοιραστείς, αν δεν πιστεύεις ότι μπορείς να αφήσεις λίγο χώρο στον άλλο, αν δεν είσαι διατεθειμένος να διαπραγματευτείς και να συμβιβαστείς.. τότε άδικα πάνε τα λόγια.
 
Ο Κορνήλιος είναι ένας ενήλικος σκύλος ο οποίος έχει διασφαλίσει τα χάδια και την φροντίδα των ανθρώπων που τον έχουν υιοθετήσει. Ζει μια ήρεμη, ασφαλή ζωή, μέχρι που στην καθημερινότητα του εισέρχεται ο Πάρης, ένα χαριτωμένο κουτάβι. Ο Κορνήλιος, αισθάνεται ανασφαλής, και έτοιμος να υπερασπιστεί τα κεκτημένα του. Πιστεύει ότι πρέπει να βάλει όρια στον Πάρη. Του παραδίδει μαθήματα συμπεριφοράς και καταφέρνει μέσα από αυτά να πάρει ο ίδιος ένα μάθημα ζωής. Παρατηρεί ότι η παρέα του Πάρη, τον κάνει να νοιώθει άνετα και διασκεδαστικά.


Όσοι έχουν μεγαλώσει με αδέρφια, καταλαβαίνουν καλύτερα την ιστορία του Κορνήλιου και του Πάρη.

Ο ερχομός του δεύτερου αδερφού,  επηρεάζει τις ισορροπίες σε μια οικογένεια. Τις περισσότερες φορές, οι γονείς προσπαθώντας να βοηθήσουν στην αποδοχή του μικρού αδερφού δημιουργούν ένα μικρό χάσμα ανάμεσα στα αδέρφια. Ο μεγάλος αδερφός αισθάνεται απειλή και μόνο όταν συμπεριφέρεται σωστά, επιβραβεύεται. Ποιά είναι όμως η σωστή και ποιά η λάθος συμπεριφορά; Μήπως θα έπρεπε ο καθένας μας να είχε μια ευκαιρία στον καθορισμό των ορίων του απέναντι στους άλλους;
Η δική μου άποψη… μόνο μέσα από την τοποθέτηση ορίων, επιτυγχάνεται η βαθύτερη κατανόηση.
Ακόμη και στις φιλικές ή άλλες σχέσεις, η κατανόηση επέρχεται όταν οι έταιροι συνειδητοποιούν τις διαφορετικές ανάγκες και τα θέλω.
Είναι αλήθεια.. ο καθένας χρειάζεται τον χώρο του και τον χρόνο του. Ο Κορνήλιος, επέλεξε μόνος του, την σχέση του με τον Πάρη. Και για δες… οι άλλοι τον επιβράβευσαν  για κάτι που κατάφερε ολομόναχος.

Το βιβλίο “Για άκου, πιτσιρίκο!” ανήκει σε μια σειρά βιβλίων που προάγουν την συναισθηματική νοημοσύνη στα παιδιά και βοηθούν γονείς και εκπαιδευτικούς να προσεγγίσουν τα συναισθήματα των παιδιών. Η δεξιότητα της ενσυναίσθησης είναι από τις πιο σημαντικές, που ξεχωρίζουν από πολύ μικρή ηλικία και βοηθούν το άτομο στην κοινωνικοποίηση του. Σε κάθε βιβλίο της σειράς υπάρχει ένα βοηθητικό κείμενο που τονίζει τα κύρια σημεία και διευκολύνει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς με σχετικές δραστηριότητες.

Η εικονογράφηση του βιβλίου, είναι πολύχρωμη. Ο Steve Smallman έπλασε πολύ συμπαθείς χαρακτήρες και ο εικονογράφος Gill Mclean δημιούργησε χαρούμενα σχέδια και ζωγραφιές που απλώνονται σε όλες τις σελίδες. Ιδανικό για παιδιά από 2,5 ετών τόσο για το απλό λεξιλόγιο όσο και για την ωραία του εικονογράφηση. 

Το βιβλίο ”Για άκου, πιτσιρίκο”, κυκλοφορεί στην ελληνική γλώσσα από τις εκδόσεις Σαββάλας, με την επιμέλεια της συγγραφέως Γιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *