Αποσαφήνιση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού Παιδικής Ποίησης 2013

Μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού Παιδικής Ποίησης, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά όλους για τη συμμετοχή σας. Αισθάνομαι την υποχρέωση να αποσαφηνίσω ορισμένα σημεία.

Στους όρους του διαγωνισμού αναφέρεται με σαφήνεια ότι ΄΄τα ποιήματα θα δημοσιευτούν σε ειδικό φάκελο στο facebook, από όπου θα μπορούν οι αναγνώστες του Παραμυθητή να επιλέξουν το αγαπημένο τους, από τις 11/2/2013 έως τις 11/3/2013. Θα βραβευθούν τα τρία ποιήματα που θα λάβουν τις περισσότερες ψήφους προτίμησης΄΄. Η επιλογή των ποιημάτων έγινε από τους χρήστες του facebook, με υποκειμενικά κριτήρια και δεν αναφέρεται πουθενά για πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση στους νικητές, ούτε έχει καμία σημασία! Τα παιδιά που διακρίθηκαν θα παραλάβουν ταχυδρομικώς το ίδιο βιβλίο, το οποίο είναι το ΄΄Πώς να γράψεις το δικό σου βιβλίο΄΄
(δείτε εδώ http://paramythitis.blogspot.gr/2013/02/blog-post_19.html)

Η προσπάθεια όλων των παιδιών είναι πραγματικά σπουδαία. Τα ποιήματα τους εκφράζουν την δύναμη των λέξων και της φαντασίας. Τα παιδιά δηλώνουν, ότι είναι αναγνώστες και θεωρώ ότι αποκαλύπτουν το σκοπό της ποίησης που είναι η συγκίνηση, δηλαδή η δημιουργία συναισθημάτων στους ανθρώπους.

Οι αναγνώστες του Παραμυθητή, έκριναν με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια και ψήφισαν τα αγαπημένα τους. Αξίζει να τονιστεί ότι όλα τα ποιήματα είχαν σαν θέμα τους την αγάπη για το βιβλίο.

Υπενθυμίζω ότι σκοπός του διαγωνισμού δεν ήταν να βραβευθούν το πρώτο, δεύτερο και τρίτο καλύτερο ποίημα, για αυτό και δεν υπήρξε κριτική επιτροπή, αλλά να αναδειχθεί η φιλαναγνωσία στα παιδιά.
 

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να μάθει πόσους ψήφους πήρε το κάθενα από τα τρία ποιήματα, που διακρίθηκαν, τότε μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει αν διαβάσει τη δημοσίευση, η οποία έγινε με βάση τον αύξοντα αριθμό της συμμετοχής και όχι πόσους ψήφους πήρε το κάθε ποίημα.
 
Οι όροι του διαγωνισμού αναφέρονται σε ανάρτηση του Παραμυθητή εδώ http://paramythitis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_18.html




 
 
Σας ευχαριστώ.

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *