Βιβλιοθήκη:Τα μαγικά μολύβια

Η Τρελούτσικη είναι μια ηλιαχτίδα, η οποία ξέρει πολλά παραμύθια. Της αρέσει να τριγυρνά στον κόσμο και να βοηθά όπου υπάρχει ανάγκη, να μαθαίνει καινούργια πράγματα και να φωτίζει τα πρόσωπα των ανθρώπων για να τους θυμίζει την αξία της χαράς και του γέλιου.
Με αυτό τον τρόπο μπλέκεται σε εννέα ξεχωριστές ιστορίες που η συγγραφέας Ζωή Βαλάση μας αφηγείται στο βιβλίο ”Τα μαγικά μολύβια”.
Από τις ιστορίες της Τρελούτσικης ξεχώρισα την ιστορία με τίτλο ”Πως η ηλιαχτίδα μπέρδεψε τα σακούλια του χρόνου”, που με ευφάνταστο τρόπο μας δίνει μια όμορφη εκδοχή του μπερδέματος των εποχών! Για να μάθετε κι εσείς ακούστε τι έγινε… ο μπάρμπα – Χρόνος έδωσε στη Τρελούτσικη δυο σακούλια για να τα πάει στα παιδιά του. Το ένα σακούλι ήταν άσπρο, περιείχε κρύο και προοριζόταν για το παιδί του τον Χειμώνα και το άλλο σακούλι ήταν ρόδινο και είχε μέσα μια ανθισμένη αμυγδαλιά. Η Τρελούτσικη όμως μπέρδεψε τα σακούλια και έδωσε το άσπρο στο γιο της Άνοιξης, το Μάρτη για αυτό κάνει αυτό το μήνα τσουχτερό κρύο. Το άλλο σακούλι, το ροδαλό, το έδωσε στο Χειμώνα ο οποίος δάκρυσε από τη χαρά του που απόχτησε κι αυτός ένα ανθισμένο δέντρο, μια αμυγδαλιά!
”Τα μαγικά μολύβια” είναι επανέκδοση του κλασικού βιβλίου της Ζωής Βαλάση με τις περιπέτειες και τα ταξίδια της τρελούτσικης ηλιαχτίδας, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1981 από τις εκδόσεις Κέδρος και έχει αγαπηθεί από γενιές αναγνωστών.
Κάθε ιστορία είναι περίπου τρεις σελίδες και συνοδεύεται από την ζωηρή εικονογράφηση της Βάσως Ψαράκη. Η ηλιαχτίδα απεικονίζεται με ροδαλά μάγουλα, μεγάλα μάτια και μακριά χρωματιστά μαλλιά.
Ιδανικό για να το διαβάσετε σε παιδιά από  ετών και να δώσετε διαφορετικές εκδοχές σε γεγονότα όπως τα ξέρουμε. Για παράδειγμα ξέρετε πώς γεννήθηκαν τα χρώματα μπλε, μωβ και πράσινο; Η ηλιαχτίδα Τρελούτσικη έχει και για αυτό μια ιστορία να σας πει!


Καλή ανάγνωση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *