Παραμυθοπαιχνίδια: Τικ-τακ! Μαμά πότε θα έρθει το αύριο;

 
Η ιστορία αυτού του ρολογιού ξεκινάει απο τη δυσκολία της κόρης μου να καταλάβει ότι μια μέρα περιλαμβάνει το πρωί, το μεσημέρι,το απόγευμα και το βράδυ!
Συζητώντας, λοιπόν, με την φίλη μου Ανθούλα, μου έδωσε μια καλή ιδέα… να φτιάξω ενα ρολόι με εικόνες όπου το παιδί θα μπορεί να δει με τι ασχολείται την κάθε ώρα και συνεπώς τη μετάβαση απο πρωί σε μεσημέρι, από μεσημέρι σε απόγευμα κ.ο.κ. Αυτό, βοηθάει να κρατάμε κατά κάποιο τρόπο ένα πρόγραμμα!
Η υλοποίηση ήταν απλή!
1. Βρίσκουμε εικόνες που ταιριάζουν στις καθημερινές δραστηριότητες μας (στις εικόνες, στο google π.χ.) και τις εκτυπώνουμε (προσοχή:να ειναι σε μικρό μέγεθος).
2. Εκτυπώνουμε, επίσης, μια εικόνα ρολογιού σε μεγάλ
ο μέγεθος και …συναρμολογούμε!
Αυτό που έκανα, στο ρολόι που φαίνεται, ήταν να κάνω ένα μικρότερο κύκλο μέσα στο εκτυπωμένο ρολόι (με τη βοήθεια από ενα καπάκι κατσαρόλας!) ώστε στην εξωτερική πλευρά του να μπουν οι εικόνες της ημέρας και συνεχίζοντας στον εσωτερικό κύκλο τις δραστηριότητες από το απόγευμα και μετά.
Κόβουμε τους δείκτες απο ενα χαρτόνι, ένα μικρό κι ένα μεγάλο και κάνουμε μια τρυπούλα στο πάνω μέρος τους, όπως και στη μέση του ρολογιού.
Περνάμε μια δίχαλη πινέζα, πρώτα απο τους δείκτες (με τον μικρότερο να ειναι από πάνω) κι έπειτα απο το ρολόι και ανοίγουμε – στερεώνουμε στην πίσω πλευρά του.
Τέλος, κολλάμε το ρολόι μας σε ενα χαρτόνι ώστε να είναι πιο σταθερό.


Αν θέλετε να το κρεμάσετε κάπου (και όχι να το κολλήσετε), τοποθετείτε δυο δίχαλες πινέζες δεξιά και αριστερά στο χαρτόνι και δένετε στην πίσω πλευρά ένα κορδόνι.Έτσι, μπορείτε να το κρεμάσετε στον τοίχο σας!
Καλή διασκέδαση!

 Το άρθρο  έγραψε η Ζαχαρένια Φ., υπερήφανη μαμά δυο υπέροχων παιδιών!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *