Tα ξαδελφάκια του χρόνου

Ο χρόνος..  είναι μια αέναη κίνηση γεγονότων και πραγμάτων στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Ο χρόνος μας, που χαράζεται με γιορτές, μύθους και έθιμα. Νοσταλγώντας τα παιδικά μας χρόνια, θυμόμαστε τότε που λέγαμε τα κάλαντα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ή την πρώτη μέρα στο σχολείο.

Σαν γονείς, σαν εκπαιδευτικοί, σαν εμψυχωτές προσπαθούμε πάντα να βρούμε κάτι καλό για τα παιδιά. Ένα βιβλίο που θα τους προσφέρει γνώση, παιχνίδι και μέσα από το παραμύθι να μάθουν, παιχνιδιάρικα και αβίαστα. Χαίρομαι που βρέθηκε στο μονοπάτι του Παραμυθητή, ένα ακόμη αξιόλογο εκπαιδευτικό βιβλίο.

Στο βιβλίο  Τα ξαδελφάκια του χρόνου, συναντούμε του μήνες, τις εποχές και μαθαίνουμε από ποια έθιμα, ποιες γιορτές και παραδόσεις συνοδεύονται. Υπέροχο βιβλίο, που αποτελείται από λιτό, εμπεριστατωμένο κείμενο, με υπέροχη εικονογράφηση και εξαιρετική παραδοσιακή -και όχι ηλεκτρονική- μουσική. Μια ολοκληρωμένη δημιουργική δουλειά από την Έλενα Δοριάκη, που φαίνεται ότι την έκανε με προσοχή και αγάπη.

Το βιβλίο αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα καλό βοηθό τόσο για τον γονιό, όσο και τον εκπαιδευτικό, καθώς μπορούν να παρουσιάσουν στο παιδί προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, μια ολόκληρη χρονιά.  Η συγγραφέας παρουσιάζει με απλό και κατανοητό τρόπο, τις αλλαγές που παρατηρούμε στη φύση με την εναλλαγή των εποχών και συνδυάζει τους μήνες με σημαντικά γεγονότα.

 

 

 

 

 

 

 

Επίσης περιλαμβάνει cd με την αφήγηση και εκπαιδευτικά τραγούδια. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των τραγουδιών είναι ότι συνοδεύονται από ακούσματα νησιώτικου λαούτου, μαντολίνου και θιαμπόλι. Δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι αναδεικνύουν την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Πραγματικά τα παιδιά, μαθαίνουν, τραγουδώντας. Η συγγραφέας σημειώνει ότι, μπορεί να ερμηνευθεί με ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο σε μια σχολική εορτή, ένα παιδικό εργαστήρι ή σε οποιαδήποτε παρέα μικρών παιδιών.

Πατώντας εδώ μπορείτε να ακούσετε αποσπάσματα από την αφήγηση και τα τραγούδια που υπάρχουν στο cd του βιβλίου.
(Περισσότερες πληροφορίες/ συνέντευξη)
Η Έλενα Δοριάκη γεννήθηκε το 1986, στο Ηράκλειο Κρήτης. Με πάθος για τα ταξίδια σε ηλικία μόλις 18 ετών ξεκίνησε να ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη ως ιπτάμενη συνοδός. Το 2009 αποφοίτησε από τη σχολή Ιατρικής Πληροφορικής. Με μεγάλη αγάπη για τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία ήταν όνειρο ζωής να σπουδάσει σε αυτόν τον ιδιαίτερο κλάδο. Το 2013 εισήχθη στην Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης στο Πρόγραμμα μουσικών σπουδών.
Διαβάστε περισσότερα για την συγγραφέα Έλενα Δοριάκη εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *