Ζωγραφίζοντας.. με φρούτα και λαχανικά!

Η τέχνη είναι παντού. Σαν άνθρωποι που ασχολείστε με τα παιδιά, θα έχετε καταλάβει ότι ένας άνθρωπος για να ανατραφεί έχει την ανάγκη να δημιουργήσει. Μια δίψα που δεν φεύγει ποτέ και εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους! Μέσα από τη φύση, τα παιδιά και οι ενήλικες, μπορούν να βρουν πολλούς τρόπους να εκφραστούν. Η τέχνη βέβαια δεν γίνεται αυτοσκοπός, αλλά και μέσο μάθησης και παιχνιδιού. Αντί λοιπόν, να ξεφυλλίζετε βιβλία με εικόνες φρούτων και λαχανικών δημιουργήστε τα δικά σας βιβλία, πίνακες ακόμη και ρούχα που φέρουν αποτυπώματα αυτών.

photo via A Beautifull Mess

Ο τρόπος είναι τόσο διασκεδαστικός και γοητευτικός. Καταρχήν, πάντα να αφήνετε το παιδί να είναι ”ηγέτης” της δραστηριότητας και ποτέ να μην ”καλουπώνετε” την δημιουργικότητα του σε αυστηρές οδηγίες. Για αυτό λοιπόν, πριν καλέσετε το παιδί σας για παιχνίδι, συζητήστε μέσα σας, τους κανόνες και τα όρια, όπως για παράδειγμα πόση ώρα θα παίξουμε, που θα παίξουμε και πόση ελευθερία θα δώσω στο παιδί μου στην ολοκλήρωση του παιχνιδιού!

Τα υλικά, που θα χρειαστείτε, είναι αυτά που θα βρείτε στο ψυγείο σας. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να κάνετε και μια επίσκεψη σε μια φρουταγορά, όπου το ίδιο το παιδί μπορεί να διαλέξει  1-2 τεμάχια από φρούτα και λαχανικά.

via Fruit Science

Τα κόβεται σε μέρη, όπου θα βοηθάει να γίνεται καλύτερα το αποτύπωμα και αφού περιγράψετε, ονοματίσετε, μυρίσετε και γευτείτε το φρούτο ή το λαχανικό… βουτήξετε το στο χρώμα!!!
Βέβαια, το χρώμα πρέπει να είναι μη τοξικό και κατάλληλο για παιδιά.. έτσι αποκλείονται τα μελάνι και τα πλαστικά χρώματα, προτιμήστε καλές τέμπερες.

georgiesmummy.com

Μπορείτε να αποτυπώσετε, πάνω σε καμβάδες, μικρούς ή μεγάλους, που θα στολίσουν τον τοίχο της κουζίνας σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πρωτότυπο T-Shirt, ή τη δική σας τσάντα για ψώνια! Επίσης, ένα μπλοκ ακουαρέλας μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα ενδιαφέρον φρουτο-λαχανολόγιο!

hellowonderful.co

Το παρακάτω video είναι πολύ κατατοπιστικό! Τολμήστε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *