Διάλεξε το χρώμα, βρες τη θέση του!

Όσοι ασχολούνται με παιδιά, παρατηρούν πόσο σημαντικό είναι για ένα παιδί να ολοκληρώνει μια δραστηριότητα. Αφενός νοιώθει μεγάλη χαρά, χτίζεται η αυτοπεποίθηση του και αφετέρου, αναπτύσσει τις δεξιότητες λεπτής και αδρής κινητικότητας. Τα παιδιά συναντούν προκλήσεις καθημερινά, με το παιχνίδι τους αλλά με διάφορες ενέργειες φροντίδας του εαυτού τους. Όσο μπορούμε, θα πρέπει να δημιουργούμε συνθήκες ώστε να διευκολύνονται αυτές οι ικανότητες. Για παράδειγμα, η ικανότητα να ελέγχουν την κίνηση του χεριού τους με τα μάτια τους, η οποία ονομάζεται οπτικο-κινητικός συντονισμός, είναι απαραίτητη ικανότητα για να συντονίζουν τις κινήσεις τους ανταποκρινόμενα σε ότι βλέπουν.

Αναλυτικότερα, η ικανότητα του παιδιού να περάσει μια μπάλα μέσα σε μια τρύπα, να περάσει ένα αυτοκινητάκι μέσα από ένα τούνελ ή πάνω σε ένα δρόμο, να ενώσει κουκκίδες, να ζωγραφίσει, να παίξει μπάλα, να γράψει, να φτιάξει ένα παζλ και πολλές άλλες ενέργειες, αφορούν την δεξιότητα της οπτικοακουστικής ολοκλήρωσης.

 

 

 

 

Στο ιστολόγιο http://enfantbebeloisir.over-blog.com/, βρήκα μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δραστηριότητα, αλλά και τόσο διασκεδαστική!

Μια χάρτινη αβγοθήκη, και μερικοί πήλινοι βώλοι σε διάφορα χρώματα αρκούν για να ξεκινήσει το παιχνίδι! Στο παραπάνω site θα βρείτε διάφοροι συνδυασμοί χρωμάτων που μπορείτε να εκτυπώσετε
σαν οδηγό για το παιχνίδι σας.

Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι η σωστή αντιστοίχηση του χρώματος του βώλου, με τη θέση του χρώματος. Αν θέλετε μπορείτε να αυξήσετε το βαθμό δυσκολίας, χρησιμοποιώντας ένα τσιμπιδάκι για την τοποθέτηση του βώλου στην αυγοθήκη. Επίσης, αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας εκτύπωση, χρησιμοποιώντας διπλά χρώματα για τους βώλους, δηλαδή ένας βώλος μπορεί να περιέχει δύο χρώματα ή και αριθμούς.

Το σίγουρο είναι ότι θα περάσετε υπέροχα, παίζοντας και μαθαίνοντας!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *