Περι-διαβάζουμε:Sarah Kay.. εικονογράφος της παιδικής αθωότητας

Τα σκίτσα της Sarah Kay είναι συνυφασμένα με την παιδική ηλικία των περισσότερων. Βρισκόταν σε ρούχα, βιβλία, αυτοκόλλητα και χαρτί αλληλογραφίας. Τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα κοσμούσε πολλά παιδικά δωμάτια και ήταν συνώνυμο της παιδικής αθωότητας.
photo via
Ωστόσο δεν γνωρίζουμε πολλές
πληροφορίες για την ίδια 
την
καλλιτέχνιδα των ρομαντικών ζωγραφιών.
photo via
Στην ηλικία των 20 ετών, η καλλιτέχνις Sarah Kay είχε σπουδάσει στην Art Academy και ζούσε σε επαρχία έξω από το Σίδνευ, της Αυστραλίας, μαζί με την οικογένεια της.
photo via
Ξεκίνησε να κάνει τις ζωγραφιές που της έφεραν παγκόσμια αναγνώριση, όταν η κόρη της Alison αρρώστησε βαριά και εκείνη βρήκε διέξοδο στη ζωγραφική.
photo via
Ζωγράφιζε χαρούμενα και ανέμελα παιδιά που βρίσκονταν σε ήρεμα τοπία, όπως αυτά που θυμόταν από το αγρόκτημα των παππούδων της.
photo via
Εκείνο το διάστημα έδειξε μερικές ζωγραφιές της σε ένα τοπικό εκδότη ευχετήριων καρτών, ο οποίος ενθουσιάστηκε και αποφάσισε να τις τυπώσει. Έτσι οι ζωγραφιές της έγιναν ευρύτερα γνωστές.
photo via
Οι ζωγραφιές της αποπνέουν αθωότητα και ηρεμία και όπως
έχει πει οι εικόνες αυτές εκφράζουν το πως θα ήθελε να είναι ο κόσμος.. ρομαντικός και ειρηνικός, ένας κόσμος ιδανικός για τα παιδιά της. 
photo via
Η καριέρα της Sarah Kay
ξεκίνησε ταπεινά και συνέχισε έτσι.

H Sarah Kay.
Αποφεύγει την προσωπική της προβολή, δεν δίνει συνεντεύξεις και δεν πραγματοποιεί καμία διαφημιστική προώθηση της δουλειάς της.
photo via
Αν και σήμερα οι ζωγραφιές της δεν είναι ανάρπαστες εξαιτίας άλλων προβεβλημένων καλλιτεχνών, ωστόσο όλοι αναγνωρίζουν τα σχέδια της. Ακόμη και αν δεν γνωρίζει το όνομα της, θυμάται ότι κάποτε είχε κολλήσει ένα αυτοκόλλητο με κάποιο χαριτωμένο κοριτσάκι που είχε ζωγραφίσει..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *