Βιβλιοθήκη: Μια στάλα θάρρος. Nicola Kinnear

Αυτή είναι η ιστορία του κουνελιού Λόγκαν που ένα πρωινό καβγάδισε με τη φίλη του τη Λούνα, επειδή ο πρώτος δεν ήθελε να βγει από το σπίτι και να ακολουθήσει τη φίλη του στις περιπέτειες της στο τρομακτικό δάσος. Μα είναι το δάσος αλήθεια τόσο τρομακτικό ή ο Λόγκαν προτιμά την ασφάλεια του σπιτιού!

Τελικά, η φιλία έδωσε το κίνητρο στον Λόγκαν να βγει έξω στο δάσος και να ψάξει τη Λούνα ώστε να τα ξαναβρούν. Η περιπλάνηση του, του έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει διαφορετικά ζώα και να δοκιμάσει νέα πράγματα, όπως να βουτήξει στη λίμνη ή να μπει σε μια σκοτεινή σπηλιά.

Σε αυτό το βιβλίο, συναντάμε και ένα λύκο που του αρέσουν τα μπισκότα! Μμμ τα μπισκότα που έφτιαξε ο Λόγκαν στο σπίτι για τη Λούνα, ήταν σωτήρια για την ατυχή τους συνάντηση με τον λύκο. Τελικά ο Λόγκαν θα σώσει την Λούνα και πριν γυρίσουν στο σπίτι, θα ζήσουν ακόμη μια περιπέτεια πάνω στα φτερά ενός πουλιού που πετάει πάνω από το δάσος.

Ανατρεπτική ιστορία, αστεία, με περιπέτεια και με ένα κεντρικό ήρωα που ανακαλύπτει ότι το θάρρος υπάρχει μέσα του. Μερικά θέματα για συζήτηση με το παιδί σας ή την τάξη σας: Τι σημαίνει να έχεις θάρρος; Πως αποκτάς θάρρος; Σε τι βοηθάει να έχεις φίλους; τι σημαίνει καλός φίλος;

Συγγραφέας και εικονογράφος του βιβλίου η Νίκολα Κινίαρ, που έχει δημιουργήσει εξαιρετικές ιστορίες.

Διαβάστε την δυνατά, ξανά και ξανά και φυσικά παίξτε την ιστορία με τα παιδιά!

Η πρόταση του Παραμυθητή για να παίξετε την ιστορία: θα χρειαστείτε μια κίτρινη τσάντα/σακίδιο, μια μάσκα θαλάσσης, ένα φακό, ένα μπλε κασκολ/ φουλάρι και ένα κουτί μπισκότα. Αν κάποια σας λείπουν τότε εκτυπώστε τις παρακάτω εικόνες:

Ο Λόγκαν φεύγοντας από το σπίτι του, πήρε μαζί του ένα κίτρινο σακίδιο με όλα τα παραπάνω. Αυτά είναι τα εφόδια για την παραμυθοπεριπέτειά μας.

Δώστε στο παιδί σας ή στα παιδιά σας το σακίδιο και όταν ο Λόγκαν χρειαστεί κάποιο από τα εφόδια εκείνο θα πρέπει να ανοίξει το σακίδιο να το βρει και να σας το δώσει. Αν σας αρέσει η χειροτεχνία, φτιάξτε τον δικό σας Λόγκαν και τον λύκο. Όταν έρθει το σημείο της ιστορίας όπου ο Λόγκαν ταϊζει τον λύκο, το παιδί σας θα χορτάσει την πείνα του λύκου με τα μπισκότα!

Εκτυπώστε την παρακάτω εικόνα/ παζλ 4 κομματιών με τον Λόγκαν.

Ο Παραμυθητής παραμυθοέπαιξε με την ιστορία “Μια στάλα θάρρος” στα Παραμυθομπερδέματα στις 4/3/2023. Δείτε τις φωτογραφίες εδώ.

Ετοιμαστείτε για παραμυθοπαιχνίδια λοιπόν! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, για παιδιά από 3 ετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *