Η αγαπημένη μου μέρα είναι το Σάββατο! Παραμυθομπερδέματα.

Η αγαπημένη μου μέρα είναι το Σάββατο! Είναι τότε που ο Παραμυθητής διαβάζει παραμύθια στα παιδιά. Τα Παραμυθομπερδέματα συμβαίνουν όταν οι ιστορίες των βιβλίων διαβάζονται πολύ δυνατά και ζωντανεύουν στο μυαλό των παιδιών. Επειδή το παραμύθι δεν είναι μόνο η αφήγηση αλλά μας ”μπερδεύει” με το παιχνίδι! ”Μπερδεύω σημαίνει ενώνω, μεταβάλλω, μπλέκω, ανακατεύω! Μπερδευόμαστε και ξεμπερδευόμαστε, μπλέκουμε τις δεξιότητες και τη φαντασία μας!

Όλες οι συναντήσεις ξεκινούν σε ένα κύκλο. Ο κύκλος της γνωριμίας και της δημιουργίας. Παιδιά σχεδόν από 3 έως 6 ετών, που συνοδεύονται από ένα ή δύο βιβλιόφιλους γονείς. Άλλα διστακτικά και άλλα πιο τολμηρά κάθονται κοντά μου και αυτό που μας συνδέει πολύ γρήγορα είναι η περιέργεια και η δημιουργικότητα.

Πάντα υπάρχει κάτι που θα φτιάξουμε με τα χεράκια μας. Αερόστατα, δαχτυλόκουκλες, φαλαινοκαπέλα, και φυσικά ατέλειωτες ζωγραφιές με αφορμή τα βιβλία.

Στη συνέχεια θα διαβάσουμε, και θα ζήσουμε την ιστορία του βιβλίου. Ναι, το βιβλίο δεν θα αφηγηθεί απλώς αλλά θα ζωντανέψει μπροστά μας. Τα παιδιά θα συμμετέχουν με κάθε τρόπο. Εδώ δεν θα ακούσετε ”Σςς διαβάζουμε!” αλλά όλες οι σκέψεις των παιδιών θα πρέπει να ακουστούν δυνατά και να εκφραστούν όπως τις νοιώθουν.

Στη συνέχεια, το παιχνίδι ξεκινά. Κάθε φορά ένα παιχνίδι από αυτά που δεν έχουν ξαναπαίξει τα παιδιά! Θα ταΐσουν τον χαμαιλέοντα και θα σώσουν τη φάλαινα πλέοντας στα νερά ενός ωκεανού. Συνήθως, η συνάντηση ξεπερνά τη μία ώρα!

Όλες οι δράσεις γίνονται στο παιδικό τμήμα του Βιβλιοπωλείου Ελευθερουδάκης Ηρακλείου, εκεί που μια επίσκεψη μπορεί να αποτελέσει μια ευχάριστη και αξέχαστη εμπειρία για τα παιδιά κάθε ηλικίας.

Τα Παραμυθομπερδέματα ξεκίνησαν το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 και θα συνεχιστούν όλα τα Σάββατα της Άνοιξης!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *