Βιβλιοθήκη:Ο άλλος μου εαυτός

Ο Πανούλης προσπαθεί πολύ να είναι καλό παιδί, μα δυστυχώς πάντα κάτι συμβαίνει και δεν τα καταφέρνει. Και για όλα φταίει αυτός ο απαίσιος, ο άλλος του εαυτός. Κάνει πολλές σκανταλιές που περιγράφονται από τις πρώτες πρώτες σελίδες! 
Ο Πανούλης θα ήθελε πολύ να απαλλαγεί από τον άλλο του εαυτό, αλλά είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να ξεφορτωθείς κάποιον που δεν καταφέρνεις να συναντήσεις. Και ακόμα πιο δύσκολο να συνεννοηθείς με τους μεγάλους…

Ακόμη ψάχνει το άλλο του μισό! Πιστεύει ότι έχει ένα χαμένο αδερφό παρεξηγώντας τα λεγόμενα των γύρω του ότι είναι δίδυμος. Ο Πάνος όμως δεν έχει δίδυμο αδερφό, είναι όμως Δίδυμος στο ζώδιο αφού γεννήθηκε 1η Ιουνίου.

 ”Δεν ξέρω πώς είναι να είσαι μισός, αλλά σίγουρα θα είναι φοβερό. Αν είναι να είμαι μισός, καλύτερα να ψάξω να βρω το υπόλοιπο μισό μου.”

Ένα βιβλίο που με λιτό και κατανοητό τρόπο περιγράφει σε παιδιά από 8 ετών την ψυχολογία του Πάνου και την βοήθεια που δέχεται από τους φίλους του. Μιλάει στο μυαλουδάκι του παιδιού χωρίς να το κουράζει και να το νουθετεί.
Η συγγραφέας Εύα Ιεροπούλου έχει γράψει πολλά θεατρικά έργα για παιδιά τα περισσότερα από τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε 60 περίπου θεατρικές παραστάσεις στο μικρό θέατρο του ωδείου Φίλιππος Βέροιας και σε άλλους χώρους της πόλης. Την άνοιξη του 2009 κυκλοφόρησε σε δίσκο από το Label “Το Πειραχτήρι”, πλαισιωμένο από δημοφιλείς ηθοποιούς και ερμηνευτές το μουσικοθεατρικό παραμύθι “Ο Ίκαρος Ποντίκαρος”. 

Σας προτείνω να παρακολουθήσετε μια παιδική παράσταση με αυτοσχεδιασμούς από παιδιά για το βιβλίο της “Το μικρό σπίτι της Νίνας”

Στην ερώτηση: Τελικά τι παίρνει ένα παιδί ακούγοντας ποιοτική μουσική; Η Εύα Ιεροπούλου απαντά:

”Εφόδια για τη ζωή του. Δύναμη και κυρίως, ηρεμία. Σε μια εποχή, που η ηρεμία και η γαλήνη ως προσλαμβάνουσες, είναι ελάχιστες. Το παιδί κυρίως παίρνει απ’ το περιβάλλον του ένταση, θόρυβο, beat και άγχος. Στο οποίο βοηθούν οι γονείς… (γέλιο)…. με όλη τους την καρδιά. Απ’ τη μουσική, παίρνει διεξόδους γαλήνης”.

Ψαχουλέψτε την ιστοσελίδα της συγγραφέας Εύας Ιεροπούλου http://evaieropoulou.gr
Καλή ανάγνωση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *