Σχετικά με τον Παραμυθητή

Το παραμύθι, από το παρά και μύθος, ετυμολογικά συνδέεται με το ρήμα παραμυθούμαι που στην αρχαιότητα είχε διάφορες σημασίες, Δίνω θάρρος, προτρέπω, παρηγορώ, συμβουλεύω, ανακουφίζω, υποστηρίζω. Παραμυθητής ήταν αυτός που έδινε παρηγορία, παραμυθία και παραμύθιον ήταν η ενθάρρυνση, η προτροπή, η παρότρυνση. μιλώντας για το παραμύθι αναφερόμαστε στη λαϊκή διήγηση που μοιάζει με μεγάλο περιφερειακό μύθο ή έχει συντεθεί από περισσότερους πυρήνες μύθων που είναι γνωστοί σε περισσότερους λαούς.

Ο Παραμυθητής δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2012. Αρχικά από μια απλή σελίδα στο Facebook και στη συνέχεια στο ιστολόγιο paramythitis.blogspot.com. Σήμερα φιλοξενείται στην ιστοσελίδα www.paramythitis.gr και αριθμεί πάνω από 11.000 αναγνώστες στο facebook. Ο Παραμυθητής ”αφηγείται” ιστορίες παιδικής λογοτεχνίας. Είναι ένας κόσμος όπου το βιβλίο συναντά το άτομο και τον καλεί να μπει στον δικό του κόσμο. Δεν αφορά κριτικές βιβλίων, αλλά μοίρασμα εικόνων, σκέψεων και εμπειριών που αφορούν βιβλία παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας.

Απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, βιβλιόφιλους, όλους όσους αγαπούν το διάβασμα.

Στα ράφια του Παραμυθητή θα βρείτε τα βιβλία που έχει διαβάσει ο Παραμυθητής, παιχνίδια που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τα βιβλία ή την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών και όμορφες ιδέες για δημιουργικό παιχνίδι, θέματα που αφορούν την φιλαναγνωσία και τη δημιουργική μάθηση, θέματα που αφορούν τον κόσμο του βιβλίου, αφιερώματα σε συγγραφείς και εικονογράφους, θέματα για παιδαγωγούς προσχολικής αγωγής.

Ιδρυτής, διαχειριστής, συντάκτης Παραμυθητή, Ανθούλα Σερλιδάκη. 

Μια βιβλιόφιλη που πιστεύει ότι τα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας, φυλάσσουν τη σοφία όλου του κόσμου.

Έχει σπουδάσει Κοινωνική Εργασία και βρίσκεται στον κόσμο του βιβλίου και των παιδιών πάνω από μια δεκαετία. Έχει εργαστεί για μια δεκαετία ως Κοινωνική Λειτουργός σε σχολείο και είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια σε συναφή αντικείμενα.

Η καθημερινή ζωή της με τα παιδιά, της χαρίζει αισιοδοξία, όρεξη για ζωή και σοφία, διότι τα παιδιά περισσότερο από κάθε άλλον γνωρίζουν τις αλήθειες της ζωής.

Διάβασε και διαβάζει πολλές ιστορίες για παιδιά και όλες αυτές οι ιστορίες θέλουν να περάσουν στα αυτιά και άλλων αναγνωστών. ”Ξεφυλλίζοντας” τον Παραμυθητή, θα γεμίσετε με εικόνες παιδικών βιβλίων, και δημιουργούς παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας: συγγραφείς και εικονογράφους.

Ο Παραμυθητής είναι ένα ”μονοπάτι”. Σας περιμένει να το περπατήσετε!