Κατηγορία: Παραμυθοπαιχνίδια

Καταχωρήθηκε στο Βιβλιοδρόμιο Παραμυθοπαιχνίδια

Η αγαπημένη μου μέρα είναι το Σάββατο! Παραμυθομπερδέματα.

Η αγαπημένη μου μέρα είναι το Σάββατο! Είναι τότε που ο Παραμυθητής διαβάζει παραμύθια στα παιδιά. Τα Παραμυθομπερδέματα συμβαίνουν όταν οι… διαβάστε περισσότερα Η αγαπημένη μου μέρα είναι το Σάββατο! Παραμυθομπερδέματα.

Καταχωρήθηκε στο Παραμυθοπαιχνίδια

Ξύλινα, χειροποίητα παζλ για παιδιά!

Το ενδιαφέρον μου για την προσέγγιση των παιδιών με υγιή και παιχνιδιάρικο τρόπο, με ωθεί να επιλέγω ιδιαίτερα και ενδιαφέροντα… διαβάστε περισσότερα Ξύλινα, χειροποίητα παζλ για παιδιά!

Καταχωρήθηκε στο Παραμυθοπαιχνίδια

Ζωγραφίζοντας.. με φρούτα και λαχανικά!

Η τέχνη είναι παντού. Σαν άνθρωποι που ασχολείστε με τα παιδιά, θα έχετε καταλάβει ότι ένας άνθρωπος για να ανατραφεί… διαβάστε περισσότερα Ζωγραφίζοντας.. με φρούτα και λαχανικά!

Καταχωρήθηκε στο Παραμυθοπαιχνίδια

Διάλεξε το χρώμα, βρες τη θέση του!

Όσοι ασχολούνται με παιδιά, παρατηρούν πόσο σημαντικό είναι για ένα παιδί να ολοκληρώνει μια δραστηριότητα. Αφενός νοιώθει μεγάλη χαρά, χτίζεται… διαβάστε περισσότερα Διάλεξε το χρώμα, βρες τη θέση του!

Καταχωρήθηκε στο Παραμυθοπαιχνίδια

Παραμυθοπαιχνίδια: Χειροποίητα χειμωνιάτικα σπιτάκια!

Στις ημέρες διακοπών ή ξεκούρασης επιβάλλεται να βρείτε χρόνο για δημιουργικό παιχνίδι με τα παιδιά. Οι πιο όμορφες δημιουργίες φτιάχνονται… διαβάστε περισσότερα Παραμυθοπαιχνίδια: Χειροποίητα χειμωνιάτικα σπιτάκια!

Καταχωρήθηκε στο Παραμυθοπαιχνίδια

Παραμυθοπαιχνίδια: Μια ξύλινη κάμπια πολύ πεινασμένη

 Αγαπώ την εφευρετικότητα του Eric Carle, την ομορφιά και την μαγεία των βιβλίων του.  Η ανάγνωση ενός βιβλίου αναδεικνύεται περισσότερο… διαβάστε περισσότερα Παραμυθοπαιχνίδια: Μια ξύλινη κάμπια πολύ πεινασμένη

Καταχωρήθηκε στο Παραμυθοπαιχνίδια

Παραμυθοπαιχνίδια! Φτιάξτε τα δικά σας πινέλα ζωγραφικής.. Ζωγραφίστε με τα παιδιά σας!

Η ζωγραφική είναι ένα πολυμορφικό είδος τέχνης. Είναι μια μορφή επικοινωνίας που μπορεί να συνδυαστεί με πολλά υλικά και να… διαβάστε περισσότερα Παραμυθοπαιχνίδια! Φτιάξτε τα δικά σας πινέλα ζωγραφικής.. Ζωγραφίστε με τα παιδιά σας!

Καταχωρήθηκε στο Παραμυθοπαιχνίδια

1η Μαρτίου! Φτιάχνουμε μαρτάκι!

”Mάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης. Και σαν τύχει και θυμώσει, μες στο χιόνι θα μας χώσει”…… “Οπόχει κόρην ακριβή, του… διαβάστε περισσότερα 1η Μαρτίου! Φτιάχνουμε μαρτάκι!

Καταχωρήθηκε στο Παραμυθοπαιχνίδια

Παραμυθοπαιχνίδια:Φτιάξτε ένα χάρτινο φίδι!

Μου αρέσουν οι γρήγορες και έξυπνες κατασκευές και αυτές που προσφέρουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών. Την παρακάτω χειροτεχνία… διαβάστε περισσότερα Παραμυθοπαιχνίδια:Φτιάξτε ένα χάρτινο φίδι!

Καταχωρήθηκε στο Παραμυθοπαιχνίδια Περι-διαβάΖουμε

Παραμυθοπαιχνίδια: Τικ-τακ! Μαμά πότε θα έρθει το αύριο;

  Η ιστορία αυτού του ρολογιού ξεκινάει απο τη δυσκολία της κόρης μου να καταλάβει ότι μια μέρα περιλαμβάνει το… διαβάστε περισσότερα Παραμυθοπαιχνίδια: Τικ-τακ! Μαμά πότε θα έρθει το αύριο;

Καταχωρήθηκε στο Παραμυθοπαιχνίδια

Φτιάξτε ένα αεροπλανάκι από ένα πλαστικό μπουκάλι!

Αγαπώ την ιδέα της ανακύκλωσης και ότι ένα άχρηστο αντικείμενο μπορεί να γίνει ξανά χρήσιμο! Τα παιδιά το ξέρουν αυτό… διαβάστε περισσότερα Φτιάξτε ένα αεροπλανάκι από ένα πλαστικό μπουκάλι!

Καταχωρήθηκε στο Παραμυθοπαιχνίδια

Να τα πούμε; (Κάλαντα των Χριστουγέννων)

 Κάλην εσπέρα άρχοντες αν είναι ο ορισμός σαςΧριστού τη θέα γέννηση να μπω στ’αρχοντικό σαςΧριστός γεννάται σήμερον εν Βηθλεέμ τη… διαβάστε περισσότερα Να τα πούμε; (Κάλαντα των Χριστουγέννων)

Καταχωρήθηκε στο Παραμυθοπαιχνίδια

Μεταμορφώστε ένα μπουκάλι γάλακτος σε χιονάνθρωπο!

Αυτή την εποχή σχεδόν τα πάντα μπορούν να μεταμορφωθούν με μαγικό τρόπο! Αυτή την ιδέα την βρήκα στο celebrationsathomeblog.com Στις εικόνες… διαβάστε περισσότερα Μεταμορφώστε ένα μπουκάλι γάλακτος σε χιονάνθρωπο!

Καταχωρήθηκε στο Παραμυθοπαιχνίδια

Φτιάξτε χιονανθρωπάκια από τσόχα!

Αυτά τα χιονανθρωπάκια τα βρήκα πολύ χαριτωμένα, για να στολίσετε το δέντρο σας ή το παιδικό δωμάτιο!Αυτή την κατασκευή τη… διαβάστε περισσότερα Φτιάξτε χιονανθρωπάκια από τσόχα!

Καταχωρήθηκε στο Παραμυθοπαιχνίδια

Φτιάξτε ένα αγγελάκι με χαρτί!

Τα παιδιά λατρεύουν τις χειροτεχνίες,το ίδιο κι εγώ..! Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω μερικά αγγελάκια από χρωματιστό χαρτί για το δέντρο. Βρήκα… διαβάστε περισσότερα Φτιάξτε ένα αγγελάκι με χαρτί!

Καταχωρήθηκε στο Παραμυθοπαιχνίδια

Φτιάξτε ένα χταπόδι από κάλτσα!

Σας έχει συμβεί να χάνετε μια κάλτσα μετά από μπουγάδα; Εε λοιπόν, φτιάξτε με την άλλη κάλτσα ένα υφασμάτινο χταποδάκι! Την… διαβάστε περισσότερα Φτιάξτε ένα χταπόδι από κάλτσα!

Καταχωρήθηκε στο Παραμυθοπαιχνίδια

Φτιάξτε έναν άγγελο από ένα ποτήρι φελιζόλ!

Ψάχνοντας μια εύκολη κατασκευή για ένα αγγελάκι βρήκα τη παρακάτω ιδέα στο firstpalette.com Θα χρειαστείτε ένα ποτήρι και μια μπαλίτσα… διαβάστε περισσότερα Φτιάξτε έναν άγγελο από ένα ποτήρι φελιζόλ!

Καταχωρήθηκε στο Παραμυθοπαιχνίδια

Φτιάξτε τις δικές σας χιονονιφάδες με ζυμαρικά!

Τα χριστούγεννα πλησιάζουν.. Ακόμη κι αν δεν χιονίσει, μπορούμε να φτιάξουμε τις δικές μας χιονονιφάδες που δεν λιώνουν ποτέ! Η… διαβάστε περισσότερα Φτιάξτε τις δικές σας χιονονιφάδες με ζυμαρικά!

Καταχωρήθηκε στο Παραμυθοπαιχνίδια

Παραμυθοπαιχνίδια: Φτιάξτε υπέροχα χάρτινα πουλάκια

Αν θέλετε να στολίσετε το παιδικό δωμάτιο  ή να περάσετε ένα δημιουργικό απόγευμα με το παιδί σας, τότε φτιάξτε χρωματιστά… διαβάστε περισσότερα Παραμυθοπαιχνίδια: Φτιάξτε υπέροχα χάρτινα πουλάκια

Καταχωρήθηκε στο Μπαμπαδο..διαβάσματα Παραμυθοπαιχνίδια

Μπαμπαδο..διαβάσματα: Μοσχοστολίσματα

Tι κάνεις όταν τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η οικονομική κρίση έχει εξανεμίσει τον μισθό σου? Όταν έχεις τρία παιδιά –… διαβάστε περισσότερα Μπαμπαδο..διαβάσματα: Μοσχοστολίσματα