Αστέρης. Ο ζωηρός βιβλιοφάγος

Μόλις ανακάλυψα έναν ακόμη βιβλιο-ήρωα, και έγινε ένας από τους αγαπημένους μου! Ο μικρός, κίτρινος, ατακτούλης, ζωηρός και βιβλιοφάγος είναι ο Αστέρης! Ένα μικρό πλασματάκι, που θα πρέπει να κυνηγήσεις στις σελίδες αυτού του βιβλίου, ιδανικό για να το ανακαλύψεις με το δικό σου παιδί, τον δικό σου μικρό ήρωα!

Το τερατάκι Αστέρης, το σκάει από το μικρό ξύλινο κουτί του (και καλά κάνει) και μας ταξιδεύει στις σελίδες τριών mini story books, που βρίσκονται μέσα στις μεγάλες σελίδες αυτού του σκληρόδετου εικονογραφημένου βιβλίου. 

Ο Αστέρης ή αλλιώς ο Nibbles (όπως είναι το όνομα του στην πρωτότυπη έκδοση), τρυπώνει στις σελίδες του βιβλίου και χώνεται σε τρεις διαφορετικές ιστορίες, τη Χρυσομαλλούσα και τις αρκούδες, τον Τζακ και τη φασολιά, και τη Κοκκινοσκουφίτσα. Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα..

  

Αν και αυτός ο ήρωας, δεν μιλάει, είμαι σίγουρη ότι θα τον συμπαθήσετε. Χάρη στην βιβλιοφαγία του, θα περάσετε διασκεδαστικά, διαβάζοντας το βιβλίο του. Στρουμπουλός και χαριτωμένος, ταξιδεύει με ένα πανέξυπνο εύρημα σε όλο το βιβλίο.

Μήπως τελικά δεν ήταν η Χρυσομαλλούσα που έφαγε το χυλό του αρκούδου μπαμπά και έσπασε τη καρέκλα της αρκούδας μαμάς; Τελικά ποιος απελευθέρωσε τη γιαγιά της Κοκκινοσκούφιτσας; Σσσ μόνο αυτοί που θα διαβάσουν το βιβλίο θα το μάθουν. Αυτό το βιβλίο απευθύνεται σε παιδάκια άνω των 3 ετών, που είναι περίεργοι και δεινοί βιβλιοφάγοι.

Απολαμβάνω τα παιδικά βιβλία, που αφηγούνται με δεξιοτεχνία την ιστορία και υποβοηθούν την φαντασία των παιδιών! Η συγγραφέας και φυσικά όσοι βοήθησαν στην εκτέλεση αυτού του έργου, δημιούργησαν ένα ευχάριστο και δημιουργικό βιβλίο για παιδιά.

Ο Αστέρης, κυκλοφορεί και σε δεύτερο βιβλίο, σε Οδηγό Δεινοσαύρων, από τις εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα.

Η συγγραφέας του βιβλίου είναι η Emma Yarlett, την οποία μπορείτε να τη δείτε εδώ http://www.emmayarlett.com/
Έχει εικονογραφήσει η ίδια τον Αστέρη αλλά και τα υπόλοιπα της βιβλία. Μου θυμίζει λιγάκι τον αγαπημένο μου Oliver Jeffers  Δείτε περισσότερα εδώ..

Για όσους δεν μπορούν να περιμένουν και θέλουν να ρίξουν μια κρυφή ματιά. Πατήστε εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *